Je kunt je leven zien als een reis. Mijn therapie is dan een pauzemoment langs de snelweg. Want je reist je eigen reis, maar loop je vast, dan parkeer je even langs de weg. We werken aan jouw vraag en als je wilt, vervolg je zelfstandig jouw reis. Natuurlijk is het altijd mogelijk om langs te komen voor een evaluatie consult of een nieuwe vraag.

 

 

Ik houd van een korte behandeltijd. Elke nieuwe klant krijgt een intake, waarin we jouw vraag bespreken en ik vertel wat ik kan betekenen. Daarna gaan de sessies van start. Gemiddeld kun je rekenen op 6 á 8 afspraken, niet meer. Wil je graag meer sessies, dan kunnen we dit bespreken.

Mijn aanpak kenmerkt zich door duidelijkheid en inzichtelijkheid, ik leid je snel naar de kern van het probleem. Mijn begeleiding is het meest succesvol als je zelf tussen de sessies door aan het werk gaat, als je oefent. Uiteraard kan ik je daarbij helpen, maar ik verwacht een zekere zelfwerkzaamheid. Hoewel we soms over ingewikkelde of zware problemen praten, werk ik graag met een speelse invalshoek en beeldende voorbeelden om je verder te helpen. Zo krijgen we samen in korte tijd veel voor elkaar.

 

Mijn certificaten

 

- Ik voldoe aan de Plato eindtermen.
- HBO Medische basiskennis 45EC – Stichting Hogeschool Onderwijs Nederland.

Verder heb ik diverse energetische werkvormen en bewustwording trainingen gevolgd:

 

Persoonlijke begeleiding

Persoonlijke begeleiding is er voor iedereen die aan zichzelf wil werken. Je bent bereid tijd en energie in je eigen ontwikkelingstraject te steken om een gezonder, vitaler leven te leven. Daarbij leer je om oude patronen los te laten en te ontdekken wie je werkelijk bent. Je kunt ook zeggen: je vermogen tot groei kan zich werkelijk ontwikkelen - net als je ‘straalvermogen’.

Persoonlijke begeleiding helpt je om:

1. balans te vinden tussen inspanning en ontspanning

2. anders om te gaan met gedachten en emoties

3. handvaten te vinden om verandering aan te kunnen of door te voeren

4. meer plezier en energie te hebben in je werk of thuis

5. verder te komen als je vastgelopen bent in jezelf of in een relatie

6. los te komen van ongezonde stress

7. keuzes te leren maken

8. verder te groeien en te werken aan je persoonlijke ontwikkeling

9. energieker en gezonder te leren leven

Gesprekstherapie

Het woord therapie betekent: genezing brengen. Door middel van gesprekken wordt genezing op gang gebracht. Als eerste bespreken we wat je dwars zit. In deze gesprekken stel ik open vragen en geef ik je de gelegenheid om je bevindingen en gevoelens kenbaar te maken. Zo ontstaat ruimte om het nog ongezegde en bijna niet zegbare zich te laten ontvouwen.

Ik zal goed naar je luisteren en ben daarbij op een hele actieve manier aanwezig, zonder verwachtingen of goede bedoelingen, of de drang om goede oplossingen aan te reiken. Ik richt me vervolgens op hoe ik het woord van jou meer tot leven kan brengen. Mijn doel is om dit in een rustige, veilige sfeer te doen die maakt dat jij alle tijd hebt om bij jezelf te rade te gaan.

Ademhalingstherapie

Een goede ademhaling is van wezenlijk belang, want ademhalen is de bron van ons bestaan. Je ademhaling zegt iets over je welbevinden. Als een persoon bijvoorbeeld stress ervaart, hapt hij letterlijk naar adem en ademt hij sneller. Dan ontstaat er een gevoel van gejaagdheid in het lichaam; dit kost veel meer energie dan normaal en werkt vermoeiend.

Als je leert bewust te ademen en de verhouding leert kennen tussen inademen en uitademen, dan zul je merken dat je meer ontspannen bent en energie overhoudt. Ademhalingstherapie helpt je om op de juiste manier te leren ademen. Door hier bewust mee bezig te zijn, zul je je gezonder voelen en relaxter in het leven staan.

Aurahealing

Elk mens heeft zijn eigen energieveld, ook wel aura genoemd. Het energieveld geeft informatie over de psychologische aard en groeiprocessen van de mens. Jouw auralagen zijn net zo uniek als je vingerafdruk. Zo’n energieveld bestaat uit verschillende lagen en vibraties. Vooral als iemand niet goed geaard is of gegrond is, kan er in het auraveld een disbalans ontstaan. Door lichamelijke kwalen of het vasthouden van negatieve emoties, wordt het energieveld verstoort.

Ook trauma’s kunnen afwijkingen in een het energieveld veroorzaken. Via de behandelingen in het energieveld wordt het veld in de oorspronkelijke staat hersteld en voel je dat je lichaam zich weer meer ontspant. De aura-behandling vitaliseert en bevrijdt je lichaam van blokkades. Je zult een diepe rust in het lichaam waarnemen en eenheid van lichaam en geest. Al met al, ervaar je een ‘lichter’ gevoel.

Focussen

Luisteren naar je lichaam. De signalen van je lichaam serieus nemen en onderzoeken. Inzichten opdoen over jezelf en daarmee jezelf beter, fitter en vrolijker maken. Dat kan focussen voor jou betekenen.

Praten en nadenken kunnen waardevolle manieren zijn om iets over jezelf te leren. Maar als dat niet werkt of als je lichaam signalen afgeeft, kan focussen je helpen. Door respectvolle, luisterende aandacht voor wat er in jouw lichaam omgaat, kom je verder. Jouw eigen - wijze - lijf wijst je de weg.

Vaak laten gebeurtenissen in ons dagelijks leven sporen in ons lichaam na. Soms zijn ze duidelijk, soms vaag en onbestemd. Met focussen luister je naar die sporen, die signalen of klachten. Zo kan duidelijk worden wat je lichaam je te vertellen heeft. Je komt tot verrassende ontdekkingen en tot dieper inzicht in jezelf. Dat wat je lijf je aanreikt is namelijk altijd persoonlijk en echt.

Transpersoonlijke therapie

Transpersoonlijke therapie gaat over de wisselwerking tussen geest en persoonlijkheid. De therapie is praktisch gericht en helpt om blokkades en trauma’s te transformeren (= naar boven halen, er bovenuit stijgen). Met transformeren zul je boven jezelf uitstijgen, waarbij de geest en persoonlijkheid met elkaar in verband worden gebracht. Bij deze vorm van behandelen komt geen ratio aan te pas. Lastig te begrijpen? Misschien moet je het gewoon ervaren.

Bij transpersoonlijke therapie breng ik je - na een korte ademhalingssessie - in een alpha-bewustzijn en communiceer ik met je vanuit het onderbewuste. Dit is een belangrijk verschil met (bijvoorbeeld) gesprekstherapie waarbij je zelf bewust blijft nadenken. Resultaat van de therapie: je bent meer in balans en je voelt je vaker gelukkig, omdat blokkades kunnen worden opgelost. Ik werk graag met deze vorm, omdat ik fantastische resultaten zie bij mijn klanten. Zij ervaren dat ze ‘vrijer’ zijn geworden door de therapie.

Vergevingssessies

Het valt mij op dat veel mensen die uit balans zijn geraakt, streng voor zich zelf kunnen zijn. Ze hebben veroordelingen over zichzelf die het lastig maken om van zichzelf te houden, om levenslust te voelen en om te stralen. En het klopt, we zijn niet perfect. Gelukkig zijn we wel goed gemaakt voor het leerproces dat ‘leven’ heet.

In vergevingsessies (healing) leer ik jou hoe je veroordelingen over jezelf kunt ombuigen naar zelfliefde. Ik maak met jou de reis van herkennen naar erkennen, van accepteren naar vergeven, van dankbaarheid naar transformatie om weer in harmonie te zijn met jezelf. Zo kom je weer in balans en word je weer zielsgelukkig.

Visualisatie

Bij visualisatie help ik je om jouw gedachten, dromen of wensen naar een beeld te vertalen. Dit helpt je toekomstwensen helder te maken, of die nu groot of klein zijn, veraf of dichtbij. Visualisatie kunt je vergelijken met het herbeleven die geweldige vakantie of dat leuke feest, waarvan je de beelden in gedachten terug haalt. Op dezelfde manier kun je je ook een toekomstbeeld voorstellen waar jij van droomt. Onbewust heeft dit uitwerking in jou. Als je jouw concentratie op dat toekomstbeeld richt, zal dat effect hebben op je toekomst. Waar je je op focust, zal groeien. En dat helpt je om je droom realiteit te maken.

Geleide meditatie

Meditatie betekent ‘in aandacht zijn’. Het is een geestelijke discipline die je helpt je normale, bespiegelende, wellicht malende, denken los te laten. Want soms zit het denken je in de weg en is het nodig om rust en afstand te nemen. Mediteren leert je oefenen met focus en concentratie en helpt je om in het hier en nu te zijn. Op die manier bevordert meditatie zelfontwikkeling en healing (balans herstellen). Maar meditatie kent meerdere doelen. Het bevordert je creativiteit, zelfbewustzijn en inzicht. Ook zorgt het voor vermindering van stress en zorgt het voor ontspanning. Als ik je help met meditatie, werk ik met ‘geleide meditatie’. Dit betekent dat je door mij wordt begeleid in het proces van mediteren. Je hoeft dan alleen maar te ‘volgen’, wat het voor veel mensen makkelijker maakt om zich te ontspannen.

Eye Openers-therapie

In het dagelijkse leven worden we allemaal wel eens geconfronteerd met verdriet en pijn, omdat dingen soms anders lopen dan we gewild hadden. Vaak brengt dat een teleurstelling teweeg. Deze teleurstelling kan nog terug gaan naar je kindertijd. Het kan zijn dat je zo bepaalde overtuigingen hebt opgedaan die je wereldbeeld en gedrag bepalen. Bijvoorbeeld: door bepaalde overtuigingen vertoon jij slachtoffergedrag of zet je juist een beeld neer van een sterk en stoer mens, terwijl dat niet echt bij je past. Wat er eigenlijk gebeurt is dat je vecht tegen een stuk in jezelf dat je niet bevalt en dat je ooit pijn heeft gedaan. Dit geeft innerlijke verdeeldheid en tweestrijd.

Om deze tweestrijd op te lossen gaan we de oude wond helen, we gaan op zoek naar je ‘grondtrauma’. Na het vaststellen van het grondtrauma reik ik je kennis aan over je trauma, de overtuigingen en het gedrag dat jij je zelf hebt aangeleerd. Vaak levert dit veel herkenning op en geeft het je inzicht in hoe dit ontstaan is en waar het mee samenhangt. Bijvoorbeeld:

Hoe ervaar je deze oerwond in je leven?
Wat is jouw thema?
Hoe kun je deze oerwond helen, in je dagelijkse communicatie met je zelf en anderen?
Welke deugd of kwaliteit kun je ontwikkelen door deze oerwond?

Chirologie

Chirologie, ook wel chiropsychologie genoemd, is handleeskunde. Je handen (vormen, lijnen, temperatuur en structuur) vertellen veel over drie fundamentele onderdelen van je karakter: voelen, willen en denken. Als deze drie in balans zijn, ben je jezelf en ervaar je innerlijke rust. Daarom is het van belang de inzichten te bestuderen die je handen je kunnen geven.

Handanalyse is een diagnostisch systeem dat inzicht geeft en daarmee preventief kan werken bij onze dagelijkse beslommeringen. De analyse leidt tot een samenvatting van problemen in je leven, maar vooral van jouw eigenschappen die deze problemen veroorzaken of in stand handen. Alle gebeurtenissen, ook problemen, passen in het patroon van je leven; handanalyse kan je helpen dit beter te begrijpen en er effectiever mee om te gaan.